„Kuća za DAH“

Tribina DAH Teatra „Kuća za DAH“ biće održana 15. juna u 19h na Kolarcu. Cilj događaja je da se skrene pažnja na nedostatak prostora za rad ovog vaninstitucionalnog, istraživačkog pozorišnog kolektiva, kao i da se nađe trajno rešenje ovog problema kako bi se raznovrsni programi i aktivnosti mogli održavati i ubuduće.

DAH_house_1

Govornici će biti prof. dr Milena Dragićević Šešić, redovna profesorka Fakulteta dramskih umetnosti i šef katedre UNESKO-a za kulturnu politiku i menadžment u kulturi Univerziteta umetnosti u Beogradu; Dimitrije Tadić, savetnik, koordinator za savremenu vizuelnu umetnost i medije Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Dijana Milošević, koosnivačica i rediteljka DAH Teatra.

U okviru pratećeg programa biće prikazan dokumentarni film Maje Mitić o DAH Teatru „Pogled kroz trajanje“, master rad Nine Tice „DAH International Collaborative Performing Arts Centre“, kao i izložba fotografija Une Škandro „Kroz Beograd u DAH-u“.

DAH Teatar Centar za pozorišna istraživanja osnovan je 1991. godine i najstarija je nezavisna, profesionalna pozorišna kompanija u našoj zemlji. Umetnici DAH Teatra koriste tehnike savremenog pozorišta u cilju stvaranja angažovane umetnosti, s namerom da utiču na pozitivan razvoj društva lokalno i globalno. Da bi mogli da nastave svoj rad, neophodno im je trajno rešenje prostora, čime bi se osim delovanja same institucije, podržao i rad mnogih profesionalaca u oblasti kulture i umetnosti, kao i studenata i volontera.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s