Prvi Ulični garderober u Beogradu!

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Liceulice, u partnerstvu sa Urban inkubatorom i Crvenim krstom Palilula, pozivaju vas da date svoj doprinos prvom Uličnom garderoberu i pomognete svojim komšijama, socijalno najugroženijim sugrađanima i sugrađankama.

Ovaj događaj organizujemo u trenutku kada kreće letnja sezona i kada želimo da naše sugrađane i sugrađanke obradujemo garderobom koja im je potrebna, a koju ne mogu sami da obezbede. Pozivamo vas i da na događaj ponesete letnju garderobu i obuću koju biste donirali/poklonili. Garderoba koju ste spremni da donirate mora biti očuvana i čista.

Ulicni_garderober_fb-cover_final

Želeli bismo da podsetimo na značaj socijalnog uključivanja i borbe protiv siromaštva ranjivih grupa našega stanovništva i ujedno podsetimo da svako od nas može da da svoj lični doprinos njihovom uključivanju.

Ulični garderober ima za cilj da najobičnije lokacije, kao što su trotoari i ograde pretvori u mesto u kome najugroženiji građana/ke mogu sami za sebe da izaberu komad odeće koji su njihovi sugrađani/ke doneli u Ulični garderober. Pored humanitarnog karaktera, ovaj program ima za cilj da omogući direktnu komunikaciju sugrađana/ki koji žele da pomognu i sugrađana/ki kojima je potrebna pomoć. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s