Šesti BOSIFEST u Domu omladine

Šesti BOSIFEST održaće se od prvog do trećeg juna u Domu omladine pod sloganom „Lavirint mogućnosti“.

BOSIFEST je međunarodni filmski festival osoba sa invaliditetom, jedini te vrste u jugoistočnoj Evropi, koji se ove godine po šesti put održava u Srbiji u organizaciji Hendi Centra Koloseum. Na velikom platnu će i ove godine biti prikazan veliki broj filmova – kako u takmičarskom, tako i u revijalnom delu. Do sada je u okviru BOSIFEST-a prikazano preko 200 filmskih ostvarenja, koji se bave tematikom života osoba sa invaliditetom ili su njihovi autori osobe sa invaliditetom.

10868132_930550060302366_3690638500518103780_n

Pored prikazivanja filmova, festival nudi i prateće programe u vidu radionica, panel diskusija i okruglih stolova. Ove godine, grupa studenata Fakulteta likovnih umetnosti predstaviće se publici svojim radovima i umetničkim intervencijama u prostoru Doma Omladine. Takođe će biti organizovana i radionica izrade taktilnih knjiga.

Svrha osnivanja festivala je ukazivanje na stvaralački rad i mogućnosti osoba sa invaliditetom, te širenje poruke da bi osobe sa invaliditetom trebalo da imaju ista prava i obaveze kao i drugi građani. Na taj način, ovaj festival daje snažan podsticaj donošenju mera za ravnopravno učešće i integrisanje osoba sa invaliditetom u društvo.

Kroz program BOSIFEST-a nude se moguća rešenja za dalji razvoj demokratskog društva i stvaranje okoline koja će biti pristupačna – bez prepreka i barijera – za sve.

http://www.bosifest.rs/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s