Naš grad, naša briga!

U Impakt habu (Makedonska 21, Beograd) 20. maja biće prikazan animirani film “Naš Beograd na vodi”, u produkciji Kamenzida. Film je realizovan kao poziv svim zainteresovanim stranama za stvaranje zajedničke platforme za konstruktivno, stručno i kreativno promišljanje najboljeg pravca razvoja Beograda. Publika i novinari tom prilikom će, osim sa autorima filma, razgovarati i sa gostima dr Ksenijom Petovar i arhitektom Bojanom Kovačevićem.

11183352_918638941533150_5301617762817132315_n

Film je nastao kao rezultat višemesečnog analiziranja aktuelnog projekta “Beograd na vodi” tokom kog se došlo do zaključka da je većina stanovnika Beograda ostala nezainteresovana za projekat uprkos njegovoj neospornoj impozantnosti i uticaju. Iz tog razloga, cilj ove produkcije Kamenzida jeste obnova odnosa građana prema gradu i okolini.

“Dobar odnos investitora, vlasti i građana je sveto trojstvo u razvoju svakog grada. Svakom činiocu tog sistema je u interesu da pravac razvoja bude rezultat saradnje, s pogledom u budućnost. Nezainteresovanost građana za svoje okruženje, vlast koja isključivo zastupa interese investitora i investitor koji u fokusu ima jednokratnu dobit – dovode do poremećaja ravnoteže u tom odnosu, što vremenom neumitno dovodi do katastrofalnih posledica u okruženju. Odgovornost se takođe deli podjednako”, poručuje ekipa Kamenzida.

Pored projekcije filma, posetiocima će biti predstavljen i šesti broj međunarodnog časopisa za arhitekturu i istraživačke platforme Kamenzid, koji je realizovan uz podršku Gete instituta i švajcarskih partnera.

https://www.facebook.com/events/1091853920828672/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s