Širenje mreže partnera

U proteklih mesec dana smo, šireći mrežu partnera u regionu i u Srbiji, održaliprezentacije projekta Liceulice u Sarajevu i u Vranju, ali smo i bili domaćini potencijalnim partnerskim organizacijama na sastanku održanom u Beogradu.

Na Međunarodnoj konferenciji o deci uključenoj u život i/ili rad na ulici, koja je održana u Sarajevu na poziv organizacije Save the Children, imali smo priliku da predstavimo program koji realizujemo, sa željom da ohrabrimo nove partnere za pokretanje projekta Liceulice i u BiH. Konferenciju je organizovala Regionalna mreža za djecu uključenu u život i rad na ulici u saradnji sa Ministarstvom sigurnosti BiH, a sa ciljem da se započne dijalog među državama u regionu, i unutar svake pojedinačne države, kako bi se prepoznale naučene lekcije, izazovi i sličnosti, i razmotre mogućnosti za uspostavljanje održivih i kvalitetnih usluga. Program produkcije i distribucije magazina Liceulice predstavljen je kao primer dobre prakse, kao kvalitetan i održiv model podrške pripadnika marginalnih grupa, koji bi se lako mogao implementirati i u drugim sredinama.

11017516_778802802201575_1384227637538004647_n

Pored aktivnosti usmerenih na region, Liceulice nastavlja rad na širenju mreže partnera i ostvarivanju saradnje s različitim organizacijama, kako u Beogradu, tako i na teritoriji čitave Srbije.

Nedavno smo i formalno otpočeli saradnju s nekoliko organizacija iz gradova zapadne Srbije, a 16. aprila smo u Vranju organizovali inicijalne susrete sa zainteresovanim organizacijama s juga Srbije. Koordinator za mrežu Liceulice – južna Srbija, biće organizacija Generator iz Vranja, u čijim je prostorijama sastanak i održan. Na sastanku su dogovoreni prvi koraci: lokalna promocija projekta, uspostavljanje saradnje s lokalnim medijima, s institucijama i pojedincima, s organizacijama civilnog društva, itd. Pored Vranja, u mrežu će biti uključene i organizacije i pojedinci iz Niša, Leskovca, Bujanovca, Preševa i Vladičinog Hana.

Na beogradskom sastanku, koji je održan 8. aprila, okupilo se pet organizacija iz Beograda, Pančeva i Šapca. U međuvremenu je potpisanprotokol o saradnji s organizacijom AS Centar za osnaživanje mladih osoba koje žive sa HIV-om i AIDS-om iz Beograda, tako da je već danas naša mreža partnera bogatija a broj korisnika uvećan.

Liceulice ćete od 15. maja moći da nađete na još više mesta u Beogradu, ali i u Pančevu, Požegi, Užicu, Arilju, Čačku, Lučanima, kao i u Nišu, Leskovcu, Vranju, Bujanovcu, Preševu i Vladičinom Hanu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s