30 dana

Heroji promene 2015. U društvu kompanija koje strateški podržavaju program Liceulice odnedavno se našla i Victoria Group. Želimo im toplu dobrodošlicu i iskreno smo zahvalni još jednom našem velikodušnom i odgovornom „heroju promene“.

Nagrada. Magazin Liceulice dobitnik je ovogodišnjeg republičkog priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ za socijalno preduzetništvo, koje dodeljuje Media Invent iz Novog Sada.

 

Socijalni marketing. Liceulice zajedno s Beogradskim centrom za ljudska prava razvija komunikacijsku strategiju za potrebe projekta Pružanje besplatne pravne pomoći tražiocima azila u Srbiji. Takođe, u saradnji s Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, Liceulice priprema program pod imenom „Ulični garderober“, koji će obične lokacije, kao što su trotoari i ograde, pretvoriti u mesta na kojima će najugroženiji građani moći sebi da izaberu komad odeće koji su njihovi sugrađani donirali. Svi zainteresovani koji žele da se kao volonteri priključe akciji „Ulični garderober“ mogu da se jave na mail adresu volonteri@liceulice.org.

Evropska nedelja borbe protiv rasizma. U saradnji s organizacijom Praxis, kolektivom „Ne budi ograničen. Misli.“ i streetart umetnikom Inspektorom Jodom Zgužvanim, Liceulice je obeležilo Evropsku nedelju borbe protiv rasizma u periodu od 16. do 22. marta i 21. mart, Međunarodni dan borbe protiv rasne diskriminacije. Aktivnosti su se odvijale u dva pravca: prvi je bio prikupljanje i plasman izjava, odgovora naših korisnika i saradnika magazina Liceulice na pitanje šta za njih predstavlja diskriminaciju i rasizam. Drugi pravac bio je noćna akcija „Rasizam ubija“, u okviru koje su grafiti mržnje mapirani, a potom docrtavani i preoblikovani, i uz pomoć stensil šablona pretvarani u poruke tolerancije i ravnopravnosti.

AktivArt newsletter, šezdeset i prvi put. Naš nedeljni newsletter Aktiv Art, koji prati dešavanja na angažovanoj umetničkoj sceni u Srbiji i regionu, izašao je po šezdeset i prvi put.

Socijalno preduzetništvo ostaje naša važna tema. Izašao je sedmi po redu newsletter koji se bavi temama iz oblasti socijalnog preduzetništva, a koji Liceulice priprema u saradnji sa SENS mrežom, uz podršku Fondacije „Hajnrih Bel“.

Liceulice i u Pančevu. Zahvaljujući partnerstvu s organizacijom Ženski dan iz Pančeva, magazin Liceulice od aprila možete kupiti i u ovom gradu.

Mirko rekorder. Naš prodavac Mirko Ondrik oborio je rekord u prodaji magazina ‒ za dvadeset dana prodao je 500 primeraka magazina Liceulice. Čestitamo!

U bašti kafe-bara Blaznavac, 30. aprila, deo naše ekipe (Nikoleta Kosovac, Mirko Ondrik, Emir Kadrijević) gostovao je na aprilskom Creative Mornings BGD događaju, u okviru serije razgovora Humility pod nazivom „Working not Begging“. Razgovaralo se o konceptu uličnih novina, podršci i šansama koje one pružaju.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s