Otvaranja Podruma Magacina

Podrum Magacina u Kraljevića Marka (Beograd) biće otvoren 1. maja celodnevnom radnom sesijom članova Karkatag Kolektiva i ZMUC Radionice, kojima je dodeljen na korišćenje u okviru novog, kolaborativnog modela funkcionisanja kulturnog centra Magacin.

Podrum-Magacin-Karkatag-ZMUC

Udruženja Karkatag kolektiv i ZMUC Radionica pozivaju sve da se uživo u novom prostoru upoznaju sa konceptom otvorene radionice i isprobaju alate i mašine, učestvuju u izradi različitih konstrukcija ili naprave predmet/objekat od sopstvenog materijala prema sopstvenom izboru.

Radna sesija počinje u 14 i traje do 18 sati, kada će na centralnom okupljanju biti predstavljen koncept funkcionisanja Podruma.

Karkatag će predstaviti svoj novi projekat otvorene radionice Praksa mejkerspejs Beograd i najaviti prve radionice koje će biti realizovane uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu Beograda.

ZMUC će predstaviti dosadašnju umetničku i video proizvodnju u Zmuc Radionici na Zemunskom keju, kao i produkciju nastalu na gostovanjima u regionu i u okviru dugoročnog projekta Mobilne rezidencije u Srbiji, Crnoj Gori i Albaniji.

Podrum je jedan od prostora Magacina u Kraljevića Marka koji je Sekretarijat za kulturu Beograda namenio nezavisnoj sceni, a odnedavno funkcioniše po novom modelu koji je osmislila Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS), a koji je zasnovan na principima otvorene platforme za izvodjenje programa organizacija nezavisne kulture.

http://www.seecult.org/vest/otvaranje-podruma-magacina

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s