Izložba regionalnog savremenog stripa

Izložba “comiXconnection” nastala je kao rezultat istraživanja regionalne strip scene koja počiva na vezama uspostavljenim između neformalnih grupa, pojedinaca i umetničkih kolektiva. Izložba će biti otvorena 4. maja u galeriji Progres u Beogradu.

11143147_426976814130086_1222235046939529977_n

Bogato opremljena materijalima, tekstovima, video snimcima, svedočenjima samih autora i istorijskim osvrtom na razvoj produkcije i recepcije strip medijuma na širem balkanskom prostoru, izložba “comiXconnection” pruža detaljan uvid u kretanja, trendove i stanja na veoma živoj neoficijelnoj sceni autorskog stripa u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj i Rumuniji.

Kroz instalacije, printove i projekcije, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa radovima autora i strip inicijativama iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Rumunije, gde se spajaju čvrste i skoro nevidljive niti zajedničke ljubavi prema nezavisnom stripu.

Istraživanje je sprovela dr  Beate Vild,  kustoskinja Koordinacije za istočni deo Srednje Evrope i za Jugoistočnu Evropu pri Muzeju evropskih kultura u Berlinu.

Izložbu će otvoriti direktor Gete instituta u Beogradu Matijas Miler-Viferig, a za zatvaranje izložbe 16. maja predviđen je poseban program u okviru Noći muzeja.

Izložba je gostovala već u nekoliko gradova u regionu, a uoči Beograda predstavljena je i u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, te nedavno u Pančevu i Subotici.

http://www.seecult.org/vest/comixconnection-u-progresu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s