Umetnost zapošljavanja

Regionalna akcija za umetnost, kulturu i unapređenje zdravlja – REACH će drugog aprila u Kulturnom centru REX (Beograd) održati besplatnu jednodnevnu radionicu “Umetnost zapošljavanja”.

image

Radionica predstavlja prvu aktivnost u okviru istoimenog projekta koji ima za cilj da kroz različite aktivnosti (radionice, pozorišne treninge, poslovne trening obuke, završnog okruglog stola) osnaži i pruži različite veštine i iskustva kako mladima, tako i pripadnicima ugroženih grupa.

Jednodnevna radionica će drugog aprila okupiti zainteresovane mlade, nezaposlene i one koji se osećaju ugroženim,kojima će se tokom čitavog dana predstavljati predavači iz različitih segmenata društva, uključujući civilni, biznis i javni sektor. Predavači će prisutnima predočiti različite mogućnosti i puteve do zapošljavanja. Učesnici će imati priliku da uče i saznaju od velikih uspešnih kompanija i sistema, a upoznaće i različite primere pozitivne prakse pojedinaca i grupa sa kojima se mogu identifikovati, potencijalno povezati i dobiti podršku oko ličnih ideja.

Sledeća aktivnost u okviru ovog projekta biće četvorodnevni pozorišni trening gde će se – uz korišćenje pozorišnih metodologija i pozorišta kao sredstva za socijalne promene – istaći i inspirisati socijalne veštine učesnika (liderske veštine, interpersonalne i lične), pospešiti samopouzdanje i prezentacione mogućnosti istih, ali i podstaći tendencija ka preuzimanju odgovornosti za sopstveni život. Trening će okupiti deset do petnaest učesnika. Takođe, učesnicima će biti pružena mogućnost da u narednom periodu prođu i poslovnu obuku za konkretna radna mesta u okviru Delhaize Serbia kompanije u trajanju od tri nedelje, a u odnosu na njihovu kompetentnost i motivisanost.

Projekat se realizuje u partnerstvu sa GRUBB fondacijom i podržan je od strane kompanije Delhaize Serbia.

http://www.rex.b92.net/sr/ovogmeseca/radioniceSeminari/story/5534/Umetnost+zapo%C5%A1ljavanja.html

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s