Primeri važne umetničke prakse

Na nedavno zatvorenom Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma dodeljene su brojne nagrade. Zlatnu medalju Beograda za najbolji dugometražni dokumentarni film dobio je Želimir Žilnik (“Logbook Serbistan”), Goran Stanković (“U mraku”) za najbolji srednjemetražni film, a Želimiru Gvardiolu (“Koreni zla”) pripala je nagrada za najbolji kratkometražni dokumentarni film. Dejanu Petroviću, scenaristi filma “Restart” dodeljena je nagrada za najbolji scenario, a osim nje, dodeljene su i nagrade za najbolju režiju, montažu, fotografiju, dizajn zvuka, muziku i produkciju.

bfdkf_n

**

Lajko Feliks, muzičar i kompozitor, ovogodišnji je dobitnik nagrade „Tradicija avangarde”, koju dodeljuje Fond „Vujica Rešin Tucić i Vojislav Despotov“ za doprinos avangardnoj umetnosti. Nagrada će mu biti uručena 22. aprila u 20h u velikoj sali Narodnog pozorišta ,,Toša Jovanović” u Zrenjaninu, gde će tim povodom biti održan mini koncert laureata. Plaketu će, uz novčani deo nagrade, uručiti prošlogodišnji dobitnik, filmski reditelj i vizuelni umetnik iz Beograda, Slobodan Šijan.

**

Osamnaesti po redu Art Trema Fest u Rumi završen je 29. marta, a tog dana je i dodeljena ovogodišnja Zlatna maska za najbolji autorski projekat predstavi “O S(a)vesti ” Sanje Krsmanović Tasić u izvođenju Hleb teatra u koprodukciji sa Bitef teatrom i Udruženjem dramskih umetnika Srbije. Predstava je dobila i plaketu za celokupni dizajn, kao i plaketu za najbolju scensku muziku. ​

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s