Arheologija tela

Asocijacija Kulturanova će tokom maja i jula u Temerinu organizovati radionice pod nazivom „Arheologija tela“. Cilj projekta je preispitivanje shvatanja multikulturalnog društva i učenje različitih tehnika razgovaranja o tim temama, kao i doprinos poštovanju ljudskih prava u lokalnim zajednicama. Polaznici će imati priliku da steknu iskustvo u komunikaciji i vođenju intervjua, a naučiće i da govore o ljudskim pravima kroz glumu, pokret, tekst, ritam i video.

1460183-8

Tokom ove radionice će se kroz kreativni proces upoznati mladi ljudi iz Temerina, njihovi životi i problemi, a polaznici će naučiti kako da o tome razgovaraju koristeći svoje telo. Projekat će se odvijati iz dva dela, tako što će prva radionica biti organizovana od 19. do 28. maja 2015. godine, a druga od 14. do 23. jula. Svaka faza se sastoji od radionica (ples, video, pisanje) i fizičkog rada sa materijalom koji je skupljen i obrađen. Polazišna tačka u ovom radu biće intervjui koje će polaznici uraditi na temu života u etnički raznolikim zajednicama i među različitim etičkim grupama. Na kraju poslednje faze biće stvorene instalacije/izložbe sa pokretom, videom i tekstom, a materijal će biti dostupan širokoj publici.

Radionice i kreativni proces će voditi koreograf Sybrig Dokter i umetnica Nadja Voorham iz Švedske, a uvodna predavanja će održati Arif Kornweitz (DE/NL) i Dénes Varga (RS). Radionice su potpuno besplatne, a polaznicima će biti obezbeđen i put i obrok tokom pauze.

Poziv za radionicu otvoren je za ljude od šesnaet do trideset pet godina starosti koji žive u Novom Sadu, Temerinu i na teritoriji Vojvodine, s posebnim osvrtom na kulturne radnike, omladinske radnike i mlade umetnike. Zainteresovani svoje prijave mogu poslati na e-mail info@kulturanova.org najkasnije do 25. aprila 2015.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s