Socijalni marketing – važnost zajedničkog delovanja

S ponosom najavljujemo početak specifične saradnje s Beogradskim centrom za ljudska prava. Kroz ovaj vid saradanje inaugurišemo jedan novi oblik partnerstva – zajednički unapređujemo oblast socijalnog marketinga, realativno zapostavljenu (nedovoljno razvijenu) tehniku zagovaranja određenih vrednosti i promena u zajednici.

Tvaker

Budući da je jedan od važnih aspekata naše misije promocija vrednosti civilnog društva i afirmacija organizacija i pojedinaca aktivnih na ublažavanju pojedinih izazova u društvu, Liceulice je iniciralo (tokom 2014. godine) niz strateških partnerstava (protokoli o saradnji) s vodećim organizacija civilnog društva, zainteresovanim za korišćenje naših komunikacijskih resursa, veština i potencijala u cilju uspešnijeg komuniciranja njihovih misija i pojedinih projektnih aktivnosti i ciljeva.

Beogradski centar za ljudska prava je prva organizacija koja je pokazala spremnost da se krene dalje od protokola o saradnji. Pozvani smo da u okviru projekta Pružanje besplatne pravne pomoći tražiocima azila u Srbiji, koji je podržan od strane UNHCR kancelarije u Beogradu., kroz efektivniju komunikaciju nužnih promena doprinesmo unapređenju položaja i statusa azilanata u Srbiji.

Radiće se na osmišljavanju i realizovanju različitih aktivnosti u sferi komunikacija u okviru ovog projekta, a sve u cilju da tražioci azila u Srbiji lakše i brže dobiju pravnu pomoć koja im je vrlo često od presudne važnosti prilikom traženja azila.

Da bismo bili odgovorni članovi društva i pomogli tražiocima azila – a njima je pomoć zaista neophodna – moraju se solidarno i složno osvajati različiti delovi javnog prostora. Zato je i ova nova saradnja komunikacijske platforme Liceulice i Beogradskog centra za ljudska prava višestruko važna – zajedno možemo mnogo više nego sami!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s