Novi broj u prodaji!

U prodaji je novi, dvadeset treći broj magazina Liceulice! Kao što ste svi vi koji nas redovno čitate već navikli, ponovo se bavimo temama koje drugi uglavnom zaobilaze. I dalje nas interesuju gorući društveni problemi i izazovi današnjice, ali uvek pre svega tragamo za mogućom alternativom i rešenjima tih problema.

Liceulice 023

Tema novog broja je socijalno preduzetništvo ‒ ekonomija po meri čoveka. Ovaj koncept, u našem regionu nedovoljno prepoznat, predstavlja inovativnu ekonomsku mogućnost koja donosi i zaradu, ali i širu društvenu korist osnaživanjem pojedinaca i grupa kojima je to najpotrebnije, i ublažavanjem nekih od najkritičnijih problema zajednice. Temu broja obradili smo u nekoliko različitih formi – od predstavljanja dobrih praksi iz regiona i Evrope, preko intervjua, do šire kontekstualizacije socijalnog preduzetništva kao fenomena. Inače, koncept socijalnog preduzetništva afirmišemo iz broja u broj uz podršku Heinrich Böll  fondacije.

Predstavljamo vam novu rubriku Pismo mlađoj/mlađem meni ‒ inspirisanu sličnom rubrikom koja već postoji u uličnom magazinu The Big Issue. Pozvali smo izvestan broj prijatelja i poštovalaca našeg magazina s prostora bivše Jugoslavije da u svojevrsnom obraćanju mlađem/mlađoj sebi posavetuju nove mlade, da odgovore na neka pitanja iz prošlosti, ali i postave ona koja se tiču trenutka u kom živimo. U ovom broju pročitajte pismo koje je mlađoj sebi napisala Svetlana Slapšak, u narednim brojevima mladjima sebi pišu  Ivan Čolović i Ljubomir Živkov.

U dvadeset trećem broju magazina možete čitati i tekst Dušana Komarčevića o inicijativi da se reše problemi nekih romskih naselja na Novom Beogradu, tekst Dejana Kožula koji nas upoznaje s primerima dobre aktivističke umetničke prakse u Nemačkoj, kao i tekst Dragane Nikoletić o našem prodavcu Borisu Pirkoviću. Takođe, u novom broju možete čitati i tekstove za koje mislimo da primereno i inovativno obrađuju neke teme koje su prethodnih meseci bile u fokusu šire javnosti – od zauzimanja bioskopa Zvezde, preko rasprave o zakonskoj regulativi fizičkog kažnjavanja dece, do masakra u redakciji Charlie Ebdo.

Kupite naš magazin, jer je to čin odgovornosti prema  društvu i oblik pomoći onima kojima pomoć najviše treba, ali i čitajte Liceulice ‒ jer je to čin  odgovornosti prema sebi.

lul cover 23

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s