Teatar i ples za demarginalizaciju

Grupa „Hajde da…“ će od 12. do 16. marta organizovati radionicu namenjenu osobama starijim od osamnaest godina iz Beograda i bliže okoline koje sebe doživljavaju kao pripadnike/ce neke marginalizovane grupe i čiji je utisak da nemaju ista prava kao većina stanovništva u Srbiji.

hajde da_n

Oni će se kroz praksu fizičkog, dramskog, dokumentarnog teatra i savremenog plesa, baviti pitanjima poput kao što su – Šta je to što nas spaja, a šta nas razdvaja? Šta za tebe znači život na margini? Da li te drugi vide onako kako bi volelo/la? Da li je umetnost prostor u kome možeš da postigneš jednaka prava? Radionica će biti organizovana u Kulturnom centru REX (Jevrejska 16, Beograd), a vodiće je Boris Čakširan, koreograf, kostimograf i reditelj, autor koji godinama koristi pozorišnu umetnost u cilju društvenog delovanja.

Grupa “Hajde da…” osnovana je 1999. godine od strane mladih stručnjaka u polju primenjene psihologije, koji su želeli da učestvuju u stvaranju humanije zajednice u kojoj žive. Oni organizuju mnogobrojne radionice, treninge i programe psihosocijalne podrške.

Svi zainteresovani za radionicu mogu se prijaviti do 3. marta, a aplikaciju za prijavu, zajedno sa svim ostalim informacijama, možete naći na njihovoj Fejsbuk grupi

https://www.facebook.com/groups/36308048569/?fref=ts.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s