Da li verujemo u svoju umetnost?

U Mikser Hausu (Beograd – Sava mala) je povodom početka projekta „U šta ti veruješ? Baushtelle Balkan Temple”, koji organizuju umetnici iz Beograda, Prištine i Cirha, 30. januara održana tribina na temu „Da li verujem u svoju umetnost?”. Tribina je bila i povod zvaničnog otvaranja konkursa projekta koji će početi jula 2015.

Screen Shot 2015-02-05 at 14.17.22

Učesnici tribine razmatrali su trenutan presek kulturne scene regiona i govorili o mogućnostima za dalje razvijanje kulturno-umetničkih aktivnosti u regionu. Na tribini su učestvovali: Dijana Milošević (Dah teatar), Iva Čukić (Ministarstvo prostora), Jelena Bogavac (Bitef teatar), Danilo Lučić (Argh), Dušan Strajnić (muzičar), Mia David (architektica i menadžerka), Vuk Vučković (slikar) i Senka Domanović (rediteljka), a nakon tribine, Tamara Jeremić je izvela kratki performans „Proleterska groznica”.

Osim tribine, organizovan je muzički program u okviru kog su nastupali Horkestar i bendovi Metak za zlikovca i Popečitelji. Ulaz se nije plaćao, ali je svaki posetilac morao da napiše anoniman odgovor na pitanje „U šta ti veruješ?”

Baushtelle-Balkan Temple je projekat nastao na inicijativu Tobiasa Bienka, mladog umetnika iz Ciriha, u saradnji sa organizacijama Prishtine mon amour iz Ciriha, Baushtelle iz Prištine i asocijacije KulturaBella iz Beograda. Cilj projekta je okupljanje umetnika iz Švajcarske i Balkana, koji će tokom leta zajedno raditi na stvaranju različitih performansa u transformisanim umetničkim kućama u Beogradu, Prištini i Cirihu. Umetnici trenutno rade na pripremi šestočasovng performansa „U šta ti veruješ?” koji je planiran da se realizuje na jesen ove godine u svim pomenutim gradovima.

 

Sve informacije o projektu biće uskoro dostupne na sajtu: www.baushtelle.com i na twitteru i facebook-u.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s