Лице в лице – novi broj!

Magazin “Лице в лице” nastao je, u Makedoniji, kao deo projekta Liceulice – regionalnu platformu aktivizma , a zaslugom makedonskog partnera (CMA) magazin i čitav program podrške pripadnika marginalnih grupa uspešno je pokrenut i osamostaljen , za razliku od Kosova i BiH gde je isti projekat implementiran u isto vreme.

lvl

Tema novog broja magazina “Лице в лице” je stanovanje kao jedno od osnovnih ljudskih prava. Zahvaljujući članstvu u INSP, međunarodnoj mreži uličnih novina, u okviru tog broja makedenska publika je mogla da pročita tekst Bilija Brigsa „Stanovanje kao prvi korak u rešenju problema beskućništva“, u kom autor izlaže rešenja ovog problema širom sveta, te tvrdi da bi svim beskućnicima prvo trebalo obezbediti krov nad glavom, a zatim preći na druge oblike podrške.

U magazinu „Лице в лице“ možete čitati i o ženama koje herojski pomažu razvoj socijalnog preduzetništva u Kruševu, zatim o lošem tretmanu osoba obolelih od disleksije, a svojim tekstovima radili su u na podizanju svesti o osobama sa autizmom.

Takođe su objavili i intervju sa Džulijanom Asanžom, osnivačem sajta „Wikileaks“, intervju sa škotskim glumcem Juanom Mekgregorom, kao i sa holanđaninom Ralfom van der Zajdenom, osnivačem turističke agencije „Ibike Belgrade“, koji je napisao tekst o tome kako da Skoplje postane istinska metropola.

Tekstovi redovnih saradnika ticali su se teme društvene odgovornosti kao integralnog dela dobre poslovne strategije, objasnili su nam kako se pravi kompost, kao i kako da pomoću tehnika samomenadžmenta smanjimo stres.

U redovnoj rubrici „Ministarstvo za hranu“ objavljeni su tekstovi o organskoj hrani, a u poslednjem broju bilo je reči o građanskoj akciji koja podržava prodavce magazina “Лице в лице”.

Više o makedonskom izdanju našeg časopisa možete pročitati na sajtu http://licevlice.mk/.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s