Izložba kolektiva “Kamerades”

U petak 26. decembra u 20h u Uličnoj galeriji biće otvorena izložba fotografija „Usamljenost kao izbor“ kolektiva Kamerades.

Neočekivanim izborom teme u periodu sveprisutnog novogodišnjeg raspoloženja, Ulična galerija i kolektiv Kamerades problematizuju uobičajena praznična osećanja napuštenosti i razočarenja. Koristeći Instagram kao medij za pravljenje svojih fotografija – za koji je, kao i za druge društvene mreže, karakterističan privid velikog broja prijatelja, pratilaca ili obožavalaca – autori iz kolektiva Kamerades dodatno naglašavaju atmosferu izolovanosti.

10888416_273470366110373_6687914921802031350_n

Seti se rođenja. I odrastanja. Seti se prvog osećaja usamljenosti i melanholičnih maštanja. Kako te je zamagljena predstava stvarnosti navela u vrtlog hladnoće, sivila i depresije. Seti se vapaja za pomoć i spoznaje da stvarnost ima i drugačiju formu koju nisi video. I seti se trenutka kada se opraštaš od svega čega si se sećao. Zatim trenutka kada zaboravljaš. Dok odlaziš, znaš da nisi bio sam, da si bio deo nečeg značajnijega od sebe i svega čega se više ne sećaš. U tome je lepota koju si kasno spoznao, prijatelju. Izložbu posvećujemo upravo Tebi.”, reči su kojim organizatori pozivaju publiku na ovu izložbu.

Posetioce izložbe „Usamljenost kao izbor“ očekuju 52 poklon fotografije kolektiva Kamerades koje se mogu preuzeti na otvaranju.

Kamerades su grupa od šest dokumentarnih fotografa iz Srbije. Članovi dele zajedničku misiju dokumentovanja realnosti i širenja svesti o važnosti tema koje se tiču društva na Balkanu. Njihov rad je baziran na tradicionalnom pripovedanju, ali sa poštovanjem za visoke vizuelne, etičke i narativne standarde u foto-žurnalizmu. Kolektiv čine Saša Čolić, Nemanja Jovanović, Milovan Milenković, Nemanja Pančić, Marko Risović i Marko Rupena.

www.kamerades.com

https://www.facebook.com/UlicnaGalerija

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s