Radionica – kreativnost u službi društvenih promena

Pre dve godine, magazin „Liceulice“ je pokrenuo program „Iz dobrih razloga” namenjen promociji društveno-odgovornog dizajna i do sada su realizovana tri ciklusa ovog programa. Preko sedamdeset pojedinaca iz regiona je na taj način imalo priliku da se aktvno uključi – neki od njih preko poziva, a neki kao polaznici radionica – u razvoj zajednice svojim autorskim delima kojima su odgovarali na teme Siromaštvo, Beskućništvo i Ljudska prava.

Bratislav Milenkovic

U cilju daljeg razvoja programa „Iz dobrih razloga“ – prvenstvno uključivanja mlađih autora, studenata i drugih zainteresovanih pojedinaca – „Liceulice“ organizuje 13. i 14. decembra u prostorijama Fakulteta za medije i komunikacije besplatnu dvodnevnu radionicu za mlade grafičke dizajnere. Radovi koji nastanu na ovoj radionici odgovaraće na temu Solidarnost Učesnici će imati priliku da kroz teorijsko-praktični rad sa moderatorima i gostima steknu nova iskustva i oprobaju se u ilustrovanju važnih društvenih problema i pitanja – zapravo, učesnici će moći da nauče kako se sve može „popravljati svet“ kroz vizuelni autorski izraz. Svoja iskustva sa polaznicima će podeliti Vjeko Šumić, dizajner i osnivač V& Studio i Bratislav Milenković, ilustrator i grafički dizajner koji već nekoliko godina svojim radom kritički opisuje svet oko sebe. Polaznici radionice su izabrani preko javnog poziva koji je raspisao magazin „Liceulice“.

Vjeko Sumic

Radovi nastali na radionicama biće objavljeni u magazinu „Liceulice“ sa mogućnošću da budu izrađeni u velikom formatu u okviru neke od narednih „IZDR“ poziva/prezentacija.

www.facebook.com/izdobrihrazloga

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s