Društveno angažovan dizajn u praksi

Otvoren poziv mladim dizajnerima za učešće na radionici u okviru programa Iz Dobrih Razloga

Pre dve godine, Liceulice platforma pokrenula je program “Iz dobrih razloga” namenjen promociji društveno odgovornog dizajna i umetnosti. Do sada su realizovana tri ciklusa radionica i poziva dizajnerima i drugim umetnicima da se uključe i daju svoj doprinos razvoju ove ideje. Preko sedamdeset pojedinaca iz celog regiona je na taj način imalo priliku da se aktvno uključi u razvoj zajednice svojim ličnim izrazom i autorskim pečatom kojim su odgovorili na teme Siromaštvo, Beskućništvo i Ljudska prava.

U skladu sa temama i vrednostima koje Liceulice promoviše kao mesto okupljanja velikog broja aktivista, početkom novembra ove godine pozivu da odgovore na temu Solidarnost odazavala se nova grupa autora. Kroz različite likovne forme dali su svoj doprinos ovoj temi i njenoj vidljvosti u široj javnosti.

U cilju daljeg razvoja programa „Iz dobrih razloga“ i uključivanja i mlađih autora, studenata i drugih zainteresovanih pojedinaca planirano je održavanje i besplatne dvodnevne radionice. Učesnici će imati priliku da kroz teorijsko praktični rad sa moderatorima i gostima steknu nova iskustva i oprobaju se u ilustraciji njima važnih društvenih problema i pitanja. Svoja iskustva sa polaznicima će podeliti i Vjeko Sumić, dizajner i osnivač V& Studio, i Bratislav Milenković, ilustrator i grafički dizajner, koji već nekoliko godina svojim radom kritički opisuje svet oko sebe.

Poziv je otvoren za sve one koji smatraju da bi mogli da se oprobaju u ovoj sferi dizajna ili ilustracije, za one koji imaju potrebu da unaprede svoju okolinu i one koji su spremni za nova iskustva.

Radovi nastali na radionicama biće objavljeni u magazinu Liceulice sa mogućnošću da budu izrađeni u velikom formatu u okviru nekog od narednih IZDR poziva.

Naučite kako da sami stvarate lepše LICEULICE – 13. i 14. Decembra (od 13 do 19h ) u Beogradu, u prostorijama Fakulteta za medije i komunikacije.

Prijave za radionice potrebno je poslati na adresu dizajn@liceulice.org. Od podataka učesnici bi trebalo da ostave ime, prezime i nekoliko rečenica o sebi, kao i ukoliko ste u mogućnosti link ka vašim radovima ili nekoliko radova u prilogu mejla.

Prijave primamo do četvrtka 11. decembra do 17h nakon čega ćemo sve prijavljene obavestiti o detaljima programa za predstojeći vikend.

Više o programu pogledajte na Facebook stranici programa:  www.facebook.com/izdobrihrazloga

Print

Vuk Palibrk Beskucnistvo

05 Milica Golubovic

Bratislav Milenkovic

Vjeko Sumic

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s