Teatar koji ispituje granice

Grupa „Hajde da…“ u partnerstvu sa Kulturnim centrom REX i uz podršku Galerije 12 HUB, organizuje četvrti po redu regionalni festival društveno angažovanog teatra „Van okvira/Off Frame“, koji će se održati od 5. do 9. decembra.

Van-okvira-2014

Festival će okupiti stvaraoce koji se kroz pozorišnu umetnost bave pitanjem granica. Na festivalu će biti izvedeno devet pozorišnih predstava/performansa, koji ukazuju na cenzuru i posledice njenog prekoračenja („O s(a)vesti – Esej u pokretu o Dadi Vujasinović“), na granice jezika i komunikacije („Tišina“), na senzorne granice („Inner Lights“), na geo-političke granice („Let iznad kosovskog pozorišta“), granice ličnog i političkog („Još jedno pismo preko Crvenog krsta”), granice izdržljivosti („Tri minuta“ i „LUDAČKE KOŠULJE još uvek u našem gradu. Еskapizam sa osmehom.”), umetničkog delovanja („Star Track“), granice prihvatanja društvenih pravila („Dečak koji kaže da – dečak koji kaže ne“).

Tokom festivala će biti organizovane prezentacije i okrugli stolovi koji će biti inspirisani prikazanim predstavama, ali će ispitivati još neka „granična” područja. Biće organizovana i radionica, koja podstiče dijalog sa mladima o slobodi govora i izražavanja u javnom prostoru, kao i dve prezentacije radionica u formi predstave/performansa („O slobodi i savesti“ i „Koliko košta(m)?“).

Program festivala „Van okvira/Off Frame“ je besplatan za publiku. Organizovan je prevod na srpski znakovni jezik, kao i audio naracija za slepe i slabovide osobe. Prostori u kojima se odvija festival su pristupačni za korisnike/ice kolica.

http://www.hajdeda.org.rs/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s