„BeFem“ – festival feminističke kulture

U prethodnih šest godina svog postojanja, BeFem je postao mesto susreta različitih feminističkih zajednica, pojedinki i pojedinaca, platforma preko koje ekipa festivala pokušava da redefiniše i rekonstruiše pojmove politike i/ili političkog.

befem 2

„Trudile smo se i da stvaramo nove, slobodne i autonomne prostore razlika. Učile smo jedne od drugih kako da živimo i mislimo (iz)van normi i unapred definisanih matrica. Svih ovih godina BeFem, festival feminističke kulture i akcije, raste kroz razmenu i proizvodnju drugih i drugačijih znanja i kroz zajedničko promišljanje feministkinja i feminista koje(i) deluju u postjugoslovenskom i prostorima internacionalne feminističke misli i akcije sa ciljem da dođemo do strategija i tehnika otpora svim oblicima patrijarhata, nacionalizma, fašizma, homo(trans)fobije, retradicionalizacije i konzervativizma. Feminizam se, međutim, na BeFemu otvara i za one koji do sada nisu bili deo feminističkih inicijativa, pa i ove godine, nastavljamo sa tom praksom”, kaže se u saopštenju povodom šestog izdanja ovog festivala.

U subotu 6. i nedelju 7. decembra posetioci će imati prilike da u okviru dva dana feminističke politike, kulture i akcije čuje osamdeset govornica i govornika. Detaljan program festivala možete videti na zvaničnom sajtu.

http://www.befem.org/sr/festival-2014/program.html

https://www.facebook.com/pages/BeFem/212089678825191

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s