Postanite deo Liceulice mreže!

Pozivamo sve zainteresovane organizacije da nam se pridruže i da kao aktivni, punopravni partneri, kroz izgradnju jedinstvene aktivističke mreže doprinose održivosti sektora, afirmaciji socijalnih inovacija i jačanju aktivizma i solidarnosti  u svojim sredinama.

Za četiri godine postojanja, ne gubeći pri tom svoj prepoznatljivi humanitarni i inkluzivni karakter, stvoreni su uslovi  da program Liceulice  (magazin i druge aktivnosti) preraste u nezavisan i održiv program osposobljen da na teritoriji Srbije :

  • promoviše socijalne inovacije i realizuje održivo i permanentno pružanje direktne podrške pripadnicima marginalnih grupa u cilju njihove socijalne, ekonomske i kulturne inkluzije;
  • da direktno i neposredno doprinosi održivosti organizacija uključenih u mrežu;
  • da kao sektorski, nezavisni komunikacijski kanal deluje u pravcu afirmacije aktivista i aktivističkih inicijativa; afirmiše vrednosti civilnog društva; promoviše ljudska prava i antidiskriminacione trendove, itd.

Ciljevi udruživanja:

Program Liceulice – platforma aktivizma posvećen je  izgradnji održive, funkcionalne partnerske mreže na teritoriji Srbije sposobne da:

a) planira i realizuje različite aktivnosti (nacionalno i lokalno) koje za cilj imaju: afirmaciju i jačanje građanskog aktivizma, socijalnu, ekonomsku i kulturnu inkluziju, osnaživanje marginalnih grupa, afirmaciju socijalnih inovacija, socijalnog preduzetništva i međusektorske saradnje, itd.

b) redovno prikuplja, obradjuje i plasira različite informacija od značaja za pozitivne društvene promene, za unapređenje civilnog društva, afirmaciju antidiskriminacionih trendova, jačanje aktivizma i veću vidljivost i uticaj OCD-a u Srbiji.

c) prepozanaje, afirmiše i osnažuje sektorske i druge socijalne potencijale (iz domena svog delovanja) u pojedinim sredinama i da ih umrežava.

d) radi  na održivosti i daljem razvoju mreže (i uključenih organizacija) kroz  redovnu proizvodnju  i distribuciju magazina Liceulice (i drugih izdanja, proizvoda ili usluga) na teritoriji Srbije, kao i na druge načine.

Da bi se potencijali ovog Programa  dalje unapređivali, a pozitivni efekti preneli na što je moguće veći broj građana i građanki  širom Srbije potrebni su nam posvećeni, ozbiljni partneri  i dugoročna partnerstva. Molimo sve zainteresovane da imaju ovo u vidu.

Ako izrazite spremnost da se uključite i aktivno učestvujete u implementaciji i razvoju programa Liceulice u vašoj sredini, molimo vas da popunite ovaj upitnik: https://www.surveymonkey.com/s/LICEULICE a mi ćemo vam se javiti da zajednički procenimo oblik i intenzitet saradnje, kao i da dogovorimo  naredne zajedničke korake.

Dejan Dragosavac Ruta

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s