Peto izdanje festivala „Green Fest“

Na petom međunarodnom festivalu zelene kulture „Green Fest“ (koji se održava od 29. do 31. oktobra u Domu omladine Beograda) biće emitovano više od pedeset takmičarskih kratkih i amaterskih filmova, uz nagrađivane dokumentarce u revijalnom programu. Osim filmskog programa, biće organizovane izložbe fotografija, prezentacije zelenih inovativnih proizvoda, inicijativa i tehnologija, kreativne radionice, debate i predavanja. Ulaz za sve programe je besplatan.

5-green-fest

Festival je programski podeljen na tri celine: Green Screen Fest – program takmičarskog i revijalnog filma, Green Field – obrazovni program i Green Square – izložbeni program „zelenih“ inovacija, organizacija i proizvoda.

Deo Green Festa posvećen obrazovnom programu, Green Field, čini dinamičan sadržaj koji se realizuje kroz vršnjačku i ekspertsku edukaciju, a i ove godine ugostiće oko 1.500 učenika osnovnih i srednjih škola i fakulteta.

Pametni gradovi, ekološki aktivizam, ekološki otisak, samo su neke od tema ovih radionica, među kojima su i kreativne, za sve uzraste, od reciklaže do organske hrane. U delu namenjenom studentima i široj javnosti, posetioci će moći da čuju predavanja o klimatskim promenama, baštenskim zajednicama, drvetu u modernoj arhitekturi i kućnoj organskoj bašti, navodi se u najavi organizatora.

U okviru treće celine – programa Green Square, posetioci će moći da obiđu osam izložbi fotografija, a predstaviće se i 24 izlagača sa svojim „ekološkim“ proizvodima i izumima.

Zbog ograničenih kapaciteta raspoloživih sala u DOB-u, ulaz je moguć samo za posetioce koji su se prijavili i preuzeli besplatne karte.

Svi zainteresovani za praćenje revijalnog programa Green Festa mogu da naruče karte putem festivalskog sajta greenfest.rs

http://www.greenfest.rs/index.php/en/

http://www.seecult.org/vest/5-green-fest-u-dob-u

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s