Novi, 21. broj magazina LICEULICE

LICEULICE_21_Bratislav-Milenkovic

Na ulicama je novi 21. broj vašeg omiljenog magazina Liceulice. Kao nezavisni medij posvećen afirmaciji civilnog društva Liceulice donosi uvek nove priče o aktivizmu, o različitim naporima građanki i građana da živimo u boljem, pravednijem, humanijem okruženju – svi zajedno!

U ovom broju imaćete priliku da upoznate rad šest organizacija koje se na različite načine bore za ostvarenje ljudskih prava. Na potpuno drugačiji način predstavljamo vam Komitet pravnika za ljudska prava YUCOM, Fond za humanitarno pravo, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Inicijativu mladih za ljudska prava, Labris- organizaciju za lezbejska ljudska prava i novopazarski Urban In.

Kao i uvek, tu su naše priče sa margine, intervju sa Žikicom Simićem o rock’n’rollu kao leku protiv mržnje, priča o socijalnim hakerima, naš pogled na svetsko fudbalsko prvenstvo, fotografije kolektiva Kamerades, priča Lamije Begagić, kao i niz tekstova o solidarnosti i korisnim inicijativama širom regiona i sveta.

Upoznaćete Radu Ćuk, devojku koja prodaje Liceulice od prvog broja a koja će vas sa osmehom dočekati na centralnim beogradskim ulicama. Videćete i na koji način su se organizacije civilnog društva uključile u pomoć poplavljenim područjima i koliki je bio doprinos nevladinog sektora u nedavnim poplavama. Reč je o dosta kompleksnijoj pojavi koju su pored iskazane solidarnosti i građanskog samoorganizovanja, pratili i sveopšta konfuzija i temeljna neorganizovanost.

Ovaj broj magazina Liceulice realizovan je uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) kroz inicijativu “Ljudska prava za budućnost” programa “Građansko društvo za budućnost” koji sprovodi Institut za održive zajednice (ISC).

Liceulice možete svakodnevno kupiti na ulicama Beograda, Novog Sada, Pirota, Vranja i Požege.

Zovite nas u goste na svoje događaje, festivale, konferencije, rado ćemo se odazvati.

Ako niste u mogućnosti da redovno srećete naše prodavce, a želite da im pomognete, a i da čitate Liceulice, imate mogućnost da se pretplatite na 5 ili 10 brojeva. Ovog puta za sve nove pretplatnike imamo poklon socijalnog preduzeća Kobayagi. Sve informacije o pretplati možete naći u magazine ili ih dobiti putem mejla redakcija@liceulice.org.

Vidimo se na ulicama!

 

 

usaid                         isc

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s