Izložba ‚‚The Weird” kolektiva

Večeras će u 20h biti otvorena izložba nemačko-austrijskog street art kolektiva The Weird, u Ulici Kraljevića Marka 8, Savamala (galerija KM8). Izložbu organizuju Elektrika, Neurotitan i Urban Incubator Asocijacija.

Šestoro članova The Weird kolektiva predstaviće se ovom prilikom svojim radovima iz domena ilustracije i različitih tehnika printa.

The Weird

Grupacija The Weird osnovana je 2011. godine, i čini je deset umetnika. U svojim ilustratorskim i street art radovima, The Weird kombinuju uticaje popularne urbane kulture, avangardnih likovnih pravaca XX veka, SF i B horor filmova iz 80-ih, uz neizbežnu dozu humora i ironije karakterističnih za umetnost grafita. Kvalitet i veština izvedbe njihovih radova nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, tako da je i spektar publike koja ih prati veoma širok ‒ njihove eyeball-kicking kreacije dosad su se našle na mnoštvu javnih mesta, ali i u galerijama i na art sajmovima širom sveta, ujedinjujući tako neformalnu street art scenu sa strukturiranim svetom savremene likovne umetnosti. Iako potiču sa street art scene, The Weird su aktivni i kao ilustratori, dizajneri, predavači i producenti elektronske muzike.

Izložba je prodajnog karaktera i otvorena je do 8. jula.

Projekat gostovanja kolektiva The Werid realizuje se zahvaljujući finansijskoj i tehničkoj pomoći Ministarstva kulture Srbije, Austrijskog kulturnog foruma Beograd i Grada Pančeva, a kroz partnerstvo organizacija Urban Incubator (Beograd), Elektrika (Pančevo) i Neurotitan (Berlin).

Jubilarno PatosOFFiranje priključuje se i podršci poplavljenim područjima u Srbiji, pa će ulaz za program u Centru za kulturu Smederevo biti poruka poslata na broj 1003, dok su programi na trgu i gradskim šetalištima besplatni.

Festival su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, Grad Smederevo, fondacija TRAG, USAID, Institut za održive zajednice, te kancelarije Saveta Evrope i Poverenice za ravnopravnost. Stalnu podršku festivalu PatosOFFiranje od osnivanja pružaju Centar za kulturu Smederevo i udruženje Bazaart iz Beograda.

 

https://www.facebook.com/theweirdcrew

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s