Umetnost priča priču na mnogo različitih načina

Organizacija „Poezin“, u saradnji s NVO „Utloss“  poziva vas na multimedijalnu prezentaciju radionice „RUKA I GLAS“ u Domu omladine Beograda. Ova prezentacija će biti održana 12. juna u Tribinskoj sali Doma omladine i trajaće od 18:00 do 20:00 časova.

Poezin

Iz saradnje slem pesnika/pesnikinja i mladih oštećenog sluha rodio se poetski performans čiji naziv, RUKA I GLAS, ukazuje na zvuk glasa i pokret kojim nam ovi mladi umetnici prenose umetničko delo na kome su zajedno radili. Mladi  oštećenog sluha svoje životne priče pričaju znakovnim jezikom, u paru sa slem pesnicima, koji ih izvode glasom i pokretom. U ovom performansu publika dobija neposredna svedočenja o njihovim iskustvima i problemima ‒ ima priliku da uvidi kako jezik kojim govore nije samo sredstvo sporazumevanja, već predstavlja umetnost koja se otelotvorila u pokretu.

Mladi oštećenog sluha deo su našeg društva i ovim svojim nastupom pokazuju nam da umetnost može da ispriča priču na mnogo različitih načina. Cilj ovog projekta je njihovo uključivanje u kulturno-društvene tokove, pa ćete svojim dolaskom ne samo biti oplemenjeni jednim novim, neobičnim ospoljavanjem umetnosti već ćete i pružiti podršku mladima s hendikepom i njihovim kolegama koji su s njima radili na ovom performansu. Realizaciju projekta podržava Ministarstvo kulture i informisanja.

 

http://www.slamstudio.org/2014/06/04/ruka-i-glas/

https://www.facebook.com/events/1439587536299169/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s