Drugi rođendan Ulične galerije

Dvadeset petog aprila obeležen je drugi rođendan Ulične galerije, alternativnog umetničkog prostora u Čavketovom pasažu u Beogradu. U centru gradske vreve, a istovremeno skrajnutom prolazu pored blagajne Doma sindikata, proslavljalo se do kasno u noć uz izložbu SilkSkrina i nastup Horkestra.

ulicna galerija2
Od otvaranja 2012. godine, u Uličnoj galeriji su organizovane trideset tri samostalne i grupne izložbe. Prve godine dominirala je angažovana fotografija, dok je u drugoj godini koncept usmeren na saradnju s medijskim partnerima i većim brojem međunarodnih autora, a pogotovo s kolektivom Inex filma, uz negovanje uradi sam principa u umetnosti. U dogovoru s Muzejom savremene umetnosti, galerijom Remont i uz podršku Grada Beograda i opštine Stari grad, ovde su održavane izložbe, koncerti, radionice i filmske projekcije.
Proslavu drugog rođendana obeležili su izuzetan nastup samoorganizovanog hora Horkestar iz Beograda, izloženi radovi grafičkog tima SilkSkrin, posluženje i zadovoljna lica posetilaca. Odlična atmosfera i dobra muzika privukli su različite generacije ljudi, koji su pristizali tokom čitave večeri, i uz sjajnu zabavu na otvorenom obeležili rođendan ovog nekonvencionalnog umetničkog prostora. Sudeći po raspoloženju i osmesima posetilaca, ovakvi prostori su Beogradu istinski potrebni.
Za vreme proslave, u Centru savremene umetnosti u Barseloni (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) Ulična galerija je bila predstavljena u okviru izložbe evropskih javnih prostora.

http://www.mikroart.rs/
https://www.facebook.com/UlicnaGalerija?fref=ts
http://silkskrin.tumblr.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s