LGBTIQ konkurs

Riječka udruga LORI i knjižara Ribook s ponosom pozivaju sve zainteresovane da učestvuju u književnom konkursu za najlepšu kratku priču LGBTIQ tematike. Rok za slanje radova je 23. maj 2014.

LGBT konkurs

U jednom od retkih regionalnih konkursa na LGBTIQ teme, pozivaju se svi zainteresovani da pošalju najviše dve neobjavljene priče dužine do 500 reči, na imejl adresu: drustveni_tim@yahoo.com, s naznakom ZA KNJIŽEVNI NATJEČAJ. U jednom fajlu (attachmentu) treba poslati priču potpisanu šifrom, a u drugom treba navesti svoje podatke: ime, prezime, godište, mesto stanovanja, nekoliko reči o sebi, svojim hobijima i ljubavi prema pisanju.

Osim toga, autori/ke treba da naglase da li žele da se njihove priče potpišu imenom i prezimenom ili pseudonimom. Pseudonimi ne smeju biti uvredljivi niti diskriminišući.

Prispele priče ocenjivaće i rangirati stručni žiri: Mima Simić, renomirana filmska kritičarka, književnica, publicistkinja, dugogodišnja aktivistkinja za ljudska prava, prevoditeljka, rokerka i još mnogo toga; Suzana Tratnik, priznata slovenska spisateljica, prevoditeljka i publicistkinja, također vrlo angažovana zagovarateljica prava LGBT osoba; te Antonija Stojanović, voditeljka društvenog tima LORI i prevoditeljka.

Autorima i autorkama najboljih priča knjižara Ribook sprema poklon-izdanje knjige, a udruga LORI poklon-pakete raznih iznenađenja. Nakon konkursa, priče će biti objavljene na sajtu i fejsbuk stranici udruge LORI, a potom i u e-knjizi.

http://www.lori.hr/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s