Prijavljivanje za Studije konteksta

Centar za kulturnu dekontaminaciju iz Beograda, u saradnji s partnerskim organizacijama u Nišu, Novom Pazaru i Subotici, organizuje studije neformalnog obrazovanja za koje se možete prijaviti do 20. februara.

studije konteksta 

Studije konteksta Diverzitet diverziteta usmerene su ka preispitivanju značenja javnosti i javnog, otvaranju prostora kritičkih praksi u odnosu na neposredno okruženje i nasleđe civilnog društva. Zamišljene kao niz radionica i tribina, javnih događaja, produkcija, diskusija i intervjua, Studije konteksta predstavljaju novu platformu obrazovanja namenjenu svima čija se interesovanja mogu uklopiti u neki od tri programa, koliko ih ima ove godine.

U saradnji s organizacijama YUROM centar (Niš), Sent (Novi Pazar) i Aktivni region (Subotica), Centar za kulturnu dekontaminaciju poziva sve zainteresovane da se do 20. februara prijave na neki od programa:

1. Pozorišni prizori koji izazivaju javnost

Breht kao metod

Mentor: Zlatko Paković

2. Pisanje u javnosti: polemika i prevođenje

Prevođenje kao kulturna forma

Mentor: Saša Ćirić

3. Samoorganizovana produkcija

Omladinske kulture

Mentor: Ognjen Glavonić

Program traje od februara do novembra, a polaznici će imati priliku da po završetku studija svoj rad prikažu javnosti u lokalnoj sredini, kao i u okviru zajedničkog programa koji će biti organizovan u Beogradu.

studije konteksta2

Umetnički tim čine: Borka Pavićević (umetnički direktor), Zlatko Paković, Ognjen Glavonić i Saša Ćirić (mentori), Aleksandra Sekulić (menadžer projekta) i lokalni koordinatori: Ana Isaković (CZKD), Enes Halilović (Sent, Novi Pazar), Branislav Filipović (Aktivni region, Subotica) i Osman Balić (YUROM Centar, Niš).

U Savetu Studija konteksta su: prof. Milena Dragićević Šešić, Dejan Ilić (Fabrika knjiga, časopis Reč), Srbijanka Turajlić, Mladen Đorđević, Saša Ilić (Links), Atila Širbik (Attila Sirbik, Symposion), Branislav Dimitrijević (Škola za istoriju i teoriju umetnosti u CSU, Beogradu), Predrag Brebanović (Centar za istoriju i teoriju književnosti), Snežana Skoko (predavač na kursevima Centra za stvaralaštvo mladih), Ružica Marjanović (Festival „Na pola puta“, Užice), Ana Vujanović (TKH – projekat „Raškolovano znanje“), Vesna Milosavljević (SEEcult), Nikola Dedić i Ivana Aleksić.

Projekat su podržali: Evropska unija – Projekat „Podrška civilnom društvu“ (EU IPA), Sekretarijat za kulturu Uprava Grada Beograda, Fondacija za otvoreno društvo i Charles Mott Foundation.

 

http://www.czkd.org/category/projekat/studije-konteksta/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s