LICEULICE – DOBRI (RAZ)NOSAČ DOBRIH DELA

Kroz tri godine rada mnogih kojima je stalo LICEULICE donelo je Beogradu, ali i drugim gradovima u Srbiji, prepoznatljiv, efikasan i jedinstven model osnaživanja, uključivanja i socijalizacije najugroženijih pojedinaca u  društvu. U petak, 20. decembra, magazin Liceulice slavi treći rođendan od 23 sata u klubu ZUCKER (ex Šećer), Svetogorska 17.

Liceulice_2014

Liceulice je za kratko vreme postalo „brend boljeg društva“, a sa ulica Beograda naš magazin prelazi i na pločnike Novog Sada, Zaječara, Pirota i Kragujevca. Do sada je izdato 18 brojeva, kroz distribuciju uličnih novina angažovano je više od  100 kolportera, stvorena je mreža od preko 300 saradnika. Prodavce već svi prepoznaju po zelenim keceljama i osmesima, skoro uvek na istim mestima u gradu. Za ove tri godine prišli ste nam više od sto hiljada puta, ohrabrili nas osmehom i kupili više od 50000 primeraka. Hvala svima koji kupuju magazin i pomažu prodavcima da budu uspešni. Bez vas, prijatelji, sve to nije moguće.

Liceulice magazin je prihvaćen u najširoj publici kao veoma kvalitetna i originalna medijska platforma aktivizma. Kao što je poznato, magazin Liceulice je usmeren na teme kao što su filantropija i solidarnost, pravda i ravnopravnost, ekologija, multikulturalnost, odbrana javnog dobra i afirmacija aktivizma i odgovornog pristupa svakodnevnom životu. Ukazujemo na probleme društvene stvarnosti, ali pre svega na rešenja i dela koja, bar u  malim koracima, mogu da učine društvo boljim mestom za sve.

IMG_7897

Pored magazina pokrenuto je i još ponešto…

Jedna od prepoznatljivijih aktivnosti je i ona koja se odvija već godinu dana pod nazivom „Moj komšija bez krova“. Kroz ovaj program motivišemo, aktiviramo i organizujemo građane da svojim donacijama u garderobi, hrani ili drugim korisnim stvarima pomognu beskćnicima i drugim „komšijama“ u stanju socijalne potrebe.

Pre dve godine, pod istim krovom, nastao je i program „Iz dobrih razloga“, kroz koji povezujemo umetnost  (dizajn, fotografija, video) i društveni aktivizam. Uz učešće više od trideset grafičkih dizajnera i dizajnerki iz regiona javnosti su do sada predstavljene dve izložbe na teme „Beskućništvo“ i „Siromaštvo“.

Znate nas i po Vrevi, uličnom festivalu aktivizma, ali i po kampanji „AktivArt“, namenjenoj afirmaciji aktivizma u umetnosti.  A tu je i ko zna šte sve još u 2014-toj godini projekta Liceulice.

Imamo li pravo da budemo bezosećajni? Svako može ostati bez posla, bez krova, bez zdravlja, bez porodice, bez domovine… Čovek jedino ne sme nikada da ostane bez srca.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s