MERLINKA 2013: Život je kabare

Peti međunarodni festival LGBT filma MERLINKA ove godine traje od 12. do 16. decembra u Domu omladine u Beogradu. Slogan „Život je kabare“ sugeriše da je uprkos homofobiji i nasilju život lep i pun događaja za pamćenje, što se ogleda i u pedeset pet kratkih, igranih i dokumentarnih filmova koji su na programu.

 Merlinka-festival-2013

Ove godine su Gej lezbejski info centar i Dom omladine Beograd, kao organizatori festivala, pripremili bogat program filmova iz više od dvadeset pet zemalja sveta. Među njima su belgijski film „Mešani kebab“, o mladom Turčinu koji vodi dvostruki život religioznog muslimana i nedeklarisanog geja i koga porodica prisiljava da se oženi; američki dokumentarac „Ja sam Divajn“ o legendarnom Glennu Milsteadu, poznatijem kao drag zvezda Divine; turski dokumentarac „Dete moje“ o roditeljima LGBT dece u Turskoj; španski igrani film „Za 80 dana“, koji govori o 70-godišnjoj Axun koja posle pola veka sreće svoju drugaricu iz mladosti, sada autovanu lezbejku; nemački dokumentarac „Mi momci sa stanice Zoo“ o muškim prostitutkama iz Berlina i mnogi drugi.

Svakog dana od 17h u velikoj sali Doma omladine publika će moći da vidi izbor kratkih filmova, dok večernje projekcije počinju u 19h i 21h. Festival Merlinka svake godine dodeljuje nagradu „Dorotina cipelica“ za najbolji kratki film.

Nakon Beograda, festival će u 2014. godini gostovati u Sarajevu i Podgorici.

http://merlinka.com/

https://www.facebook.com/merlinkafest

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s