DO YOU READ ME? u Kosovskoj Mitrovici

U Domu kulture u Kosovskoj Mitrovici (Trg Isa Bolletini), u subotu 16. novembra biće održan književni festival DO YOU READ ME?, kao proizvod saradnje beogradskog festivala Krokodil i festivala Polip iz Prištine. Pored pisaca iz Srbije i sa Kosova, na festivalu učestvuju muzičari i drugi gosti iz čitavog regiona.

krokodil u mitrovici

Namera organizatora je da se festival, budući da se održava na svojevrsnoj neuralgičnoj tački, obrati lokalnoj publici i na albanskom i na srpskom jeziku. Javna čitanja, sofa intervjui, diskusije, uz mnogo multimedije i sjajan muzički nastup kosovskog rok benda Gillespie pružiće publici dobar i raznovrstan program, ali i novu platformu za komunikaciju i kulturnu razmenu.

U festivalu učestvuju kosovski pesnik Xhevdet Bajraj, bosanskohercegovački pisac i prevodilac s norveškog Bekim Sejranović, albanska pesnikinja Luljeta Lleshanaku, srpski prozni pisac i urednik Vladimir Arsenijević i kosovski publicista Halil Matoshi, kao i bend Gillespie i dva gosta iznenađenja. Program će voditi kosovski pozorišni reditelj Bekim Lumii hrvatska prozaistkinja, filmska kritičarka i lezbijska aktivistkinja Mima Simić.

Festival je omogućila Švajcarska ambasada u Prištini.

http://www.krokodil.rs/2013/10/festival-u-mitrovici/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s