Moj komšija bez krova na Beogradskom festivalu cveća

Akcija Moj komšija bez krova je ove godine na četvrtom Beogradskom festivalu cveća (od 20-22.septembra) trajala najduže otkako je inicirana. Građani Beograda koji su posetili festival imali su prilike da provedu sunčani vikend u Manježu uživajući u lepotama cvetnih aranžmana, raznovrsnim aktivnostima i radionicama koje je BFC organizovao za prisutne, ali i da iskoriste priliku da još jednom pomognu najugroženijim susedima.

Sa velikim zadovoljstvom možemo da kažemo da su se naši brojni sugrađani odazvali akciji i da smo uspeli da prikupimo dosta garderobe za predstojeće hladne dane, konzerviranu hranu, kao i higijenske proizvode. Posetioci festivala bili su oduševljeni akcijom, zainteresovani da daju sopstveni doprinos i pokazali da brinu o onima koje inače ne vidimo, a kojima je briga najpotrebnija. Trodnevnom akcijom u saradnji sa volonterima CK Palilula i časopisa LICEULICE ne samo da smo još jednom skrenuli pažnju na probleme naših sugrađana bez krova i uspeli da sakupimo osnovne stvari koje bi im pomogle, već smo i sa našim prijateljima iz BFC-a podstakli građane Beograda da u sunčanom septembarskom danu mogu da uživaju pomažući drugima.

Posebno se zahvaljujemo svima koji su doprineli da akcija bude ovako uspešna, i radujemo se sledećem susretu sa našim humanim sugrađanima.

1231643_658816550818850_929666715_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s