Poziv za kreativce – Liceulice i vi IZ DOBRIH RAZLOGA po drugi put

U saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU) pozivamo vas da postanete deo druge generacije programa IZ DOBRIH RAZLOGA.

Kao što vam je poznato, brojni vodeći svetski dizajneri, kreativci i agencije već decenijama uzimaju aktivno učešće u kampanjama koje se tiču gorućih društvenih problema, kao što su siromaštvo, zdravstveni rizici, ekološka pitanja, diskriminacija i poštovanje ljudskih prava. Ove teme često se odnose na marginalizovane i socio-ekonomski ugrožene grupe stanovništva (Rome i Romkinje, osobe sa invaliditetom, žene, decu, starije osobe i druge).

Kroz program IZ DOBRIH RAZLOGA, kroz susrete i saradnju kreativnih pojedinaca, profesionalaca i timova sa institucijama, donatorima, nevladinim sektorom i medijima pre godinu dana počeli smo zajedno da kreiramo prostor i stvaramo uslove za rad na ovakvim projektima u Srbiji i regionu.

Ovaj put vas pozivamo da zajedno kreiramo vizuelni identitet specijalnog broja našeg magaizna koji će se pojaviti na ulicama 17. oktobra – na Međunarodni dan borbe protiv siromaštva.

Tema drugog poziva IZ DOBRIH RAZLOGA je SIROMAŠTVO – re:akcija? Radovi mogu biti izrađeni u formi ilustracije, plakata, fotografije ili infografa.

siromastvo.reakcija

Radovi koji zadovolje kriterijume biće objavljeni u magazinu – na naslovnoj strani, na duplerici ili kao propratne ilustracije u magazinu, kao i u drugim publikacijama Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.

Pored toga, u okviru obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, biće organizovana i izložba najboljih radova.

Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete, pišite nam na redakcija@liceulice.org i prosledićemo vam eksplikaciju teme, kao i skup podataka (statističke i druge podatke) pogodnih da se koriste u formi inforgrafa/ilustracije, ili kao inspiracija za neku drugu formu komuniciranja datog problema.

Rok za prijavljivanje i slanje radova je ponedeljak 16.09.2013. Možete nam slobodno ponuditi i svoje ranije radove na istu temu.

Iskreno se nadamo da ćete naći malo vremena da svoj talenat i entuzijazam upotrebite iz dobrih razloga!


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s